icon facebook  icon twitter  icon google

Zaradi zasedenosti prve sobotne delavnice je najavljen dodatni termin 9.12.2017 za izdelavo lončarskih izdelkov.

PMPO Dodatna delavnica 2

PREDAVANJE: Lončarjenje v prazgodovini, petek, 1. decembra ob 18.00 uri v Miheličevi galeriji, Dravska ulica 4, Ptuj, kjer biste izvedeli spoznavanje lončarjevega dela v času prehoda bronaste dobe v železno z vidika današnjega lončarja in izdelavo rekonstrukcij. Še prosto.

DELAVNICA: Lončarjenje v prazgodovini, sobota, 2. decembra od 10:00 do 14:00
v pedagoški učilnici Ptujskega gradu, Na Gradu 1, Ptuj. VSA MESTA SO ŽE ZASEDENA!

DODATNI TERMIN

DELAVNICA: Lončarjenje v prazgodovini, sobota, 9. decembra od 10:00-16:00  v pedagoški učilnici Ptujskega gradu, Na Gradu 1, Ptuj. Sprejmemo NAJVEČ 12 UDELEŽENCEV! Po delavnici sledi še ogled razstave Gospodarji prehodov.

Specialna delavnica, v kateri bomo izdelovali eno najlepših in največjih posod najdenih v odkritem žarnem grobu na ulici Viktorina Ptujskega v samem centru Ptuja. Specialne tehnike izdelovanja replike lonca s stožčastim vratom, odtisom vrvice, vrezi in bradavicami. Sledi uporabljenih orodij na originalni posodi so razkrile specifično tehniko gradnje, ki jo je uporabil lončar v bronasti dobi.
Promocijaska cena: 55,00 € na udeleženca. V ceno so vključeni vsi potrebni materiali, orodja in pripomočki za izvedbo. Izdelek bo po žganju vaša last! Študenti in upokojenci 20% popust.


Obvezne prijave do srede, 6.12.2017, na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Več: vabilo, PMPO

 

Prijava na e-novice


E-mail:

Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o tem.