icon facebook  icon twitter  icon google

Vabljeni na decembrsko predavanje in lončarsko delavnico.

Predavanje Lončarjenje v prazgodovini bo v petek, 1. decembra ob 18.00 uri v Miheličevi galeriji, Dravska ulica 4, Ptuj. Izvedeli boste lahko, kako je je Igor Bahor prepoznal lončarjevo delo v času prehoda iz bronaste dobe v železno in kako je izdelal rekonstrukcije keramičnih posod. Predaval bo Igor Bahor.

Delavnica Lončarjenje v prazgodovini bo v sobote, 2. decembra od 10:00 do 14:00 v pedagoški učilnici Ptujskega gradu, Na Gradu 1, Ptuj.
Udeleženci bodo videli, kako je potekala priprava gline. Nato bo Igor Bahor vodil čez proces prostoročne izdelave posod, krašenja z uporabo tordirane in psevdo vrvice, predstavil bo način izvedbe aplikacije in poliranja v prazgodovinskem času z materialom in orodji, ki so bili takrat na voljo.
Vsak udeleženec si bo izdelal svojo repliko antične posode. Na delavnico se je potrebno predhodno prijaviti.

PMPO Delavnice Izdelava replik oncenih izdelkov IgorBahor vec

Igor Bahor iz Lončarskega centra BAHOR, je za potrebe Ptujskega muzeja sodeloval pri nastajanju aktualne arheološke razstave Gospodarji prehodov. Izdelal je več kopij prazgodovinskih posod, ki so bile odkrite v dveh žarnih grobovih in so datirane v čas 1000 do 800 let pred Kristusom. Natančnost ročne izdelave, domišljene dekorativne tehnike in kvaliteta črepinje so ga navdušile. Rekonstrukcija materiala in prazgodovinskih dekorativnih tehnik so bile velik izziv.

Dogodka pripravljata Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož in Lončarski center Bahor.

 

Vabljeni!

 

Več: PMPOvabilo

Prijava na e-novice


E-mail:

Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o tem.