icon facebook  icon twitter  icon google

Spoštovani!


Slovensko arheološko društvo, osrednje nacionalno stranovsko združenje arheologov in ljubiteljev arheologije, Vas vabi k sodelovanju v anonimni anketi.

Namen ankete je pridobiti reprezentativen vpogled v razširjenost, intenzivnost in organiziranost ljubiteljskega ukvarjanja z iskanjem arheoloških najdb na ozemlju Republike Slovenije, vključno z ostalinami I. in II. svet. vojne in ne glede na to, ali se tako iskanje izvaja z uporabo posebnih tehničnih sredstev (npr. detektorji kovin) za ta namen, ali brez.

Prispevek in pojavne oblike te dejavnosti želimo bolje spoznati s stališča ohranjanja in promocije kulturne dediščine s ciljem oblikovanja predlogov za nove oblike in spremembe oziroma nadgradnjo obstoječih mehanizmov sodelovanja med iskalci ter raziskovalnimi ustanovami in institucijami varstva (muzeji, spomeniško varstvo).

Zagotavljamo vam popolno zasebnost vaših odgovorov. Za prispevek in vložen čas se Vam vnaprej zahvaljujemo, obenem pa Vas naprošamo, da o anketi obvestite znance, ki jih to obvestilo morda ni doseglo.

https://www.1ka.si/a/141886

Koledar dogodkov

Pet Jan 19 @09:15 - 04:00PM
GABROVCEV DAN 2018

Pet Jan 19 @19:00 - 10:00PM
Dr. Ivan Šprajc: Arheološke prigode v deželi Majev

Ned Jan 21 @11:00 - 12:00PM
Preteklost pod mikroskopom, Alenka Miškec - vodeni ogled razstave

Prijava na e-novice


E-mail:

Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o tem.