icon facebook  icon twitter  icon google

 

Nagrado Mirka Šubica za leto 2017 je Društvo restavratorjev Slovenije za življenjsko delo podelilo Gojki Pajagič Bregar, priznanja so prejeli Miran Pflaum, Andrej Jazbec, Mateja Neža Sitar in Gorazd Lemajič s sodelavci.

Dr. Gojka Pajagič Bregar, upokojena sodelavka Narodnega muzeja Slovenije, je prejela nagrado Mirka Šubica za življenjsko delo na področju ohranjanja, predstavljanja in populariziranja tekstilne dediščine na Slovenskem ter za vizionarsko vodenje in razvoj Društva restavratorjev Slovenije.

Mag. Gorazd Lemajič in sodelavci dr. Martin Kavčič, Iztok Lemajič, Vojko Anzeljc in Sašo Kolarič so priznanje Mirka Šubica prejeli za izjemno uspešno izpeljan projekt »Aljažev stolp. Ta pleh ima dušo!«, ki vključuje potujočo razstavo in dokumentarno-igrani film, in za pripravo konservatorskega načrta za Aljažev stolp.

Mag. Miran Pflaum je priznanje Mirka Šubica prejel za izjemne dosežke na področju konserviranja-restavriranja, raziskovanja in predstavljanja dediščine starega Egipta.

Andreju Jazbecu je društvo priznanje namenilo za celovito obnovo zunanjih fasad cerkve Marije Snežne v Borjani in cerkve sv. Kancijana na Reki ter za dosedanje obsežno delo v okviru popotresne obnove Posočja.

Mateja Neža Sitar je priznanje prejela za doktorsko disertacijo Spomeniškovarstvena problematika restavriranja Quaglieve poslikave na oboku ljubljanske stolnice. 

Več o nekaterih dobitnikih si lahko preberete v obrazložitvi  NMS.

Vir: DELO

Prijava na e-novice


E-mail:

Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o tem.