icon facebook  icon twitter  icon google

Dan, ko obeležujemo rojstvo pesnika Franceta Prešerna, je tudi slovenski neformalni praznik kulture.


V letošnjem letu je 3. december, oz. Ta veseli dan kulture ravno v nedeljo, zato vas še toliko bolj vabimo, da se udeležite katerega od dogodkov, ki jih za vas pripravljajo številni nacionalni in občinski kulturni zavodi. Kot že zadnjih 17 let lahko tudi letos obiščete številne brezplačne razstave, vodenja, delavnice in predstave. Za nekatere dogodke si je potrebno predhodno zagotoviti brezplačne vstopnice.

Seznam prireditev, ki jih je po celi Sloveniji res veliko, si lahko ogledate TUKAJ

TA VESELI DAN pasica 715x91.

 

Evropski parlament je 27. aprila 2017 potrdil predlog Evropske komisije, da se leto 2018 razglasi za Evropsko leto kulturne dediščine z namenom spodbujanja izmenjave in spoštovanja evropske kulturne dediščine kot skupnega vira, dvigovanja zavesti o skupni zgodovini in vrednotah ter okrepitve občutka pripadnosti skupnemu evropskemu prostoru.
Kulturna dediščina, katere del je tudi arheologija, je ena od osnovnih gradnikov zavedanja naše skupne zgodovine. Spoštovanje in odnos, ki ga imamo do nje, je ogledalo tudi nam samim.

Ob 11.30 bo v Narodni galeriji v Ljubljani slavnostna prireditev ob vstopu Slovenije v Evropsko leto kulturne dediščine.

Vabljeni!

 

Vir: Ministrstvo za kulturo

Prijava na e-novice


E-mail:

Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o tem.