Vabilo k sodelovanju pri 10. Grošljevem simpoziju

Jubilejni deseti Grošljev simpozij bo v letu 2019 potekal od torka, 5. marca, do četrtka, 7. marca, v Atriju ZRC SAZU na Novem trgu 2 v Ljubljani.

Znanstveno srečanje z naslovom »Potovanja in prevoz v antiki in latinskem srednjem veku« bo posvečeno načinom in sredstvom potovanja v starem in srednjem veku: fizičnim potovanjem, h katerim sodijo tudi prevozna sredstva, ceste, napisi ali potopisi, in duhovnim potovanjem ter romanjem, kakršna najdemo v leposlovju in filozofiji.

Srečanje bo interdisciplinarno in k sodelovanju so vabljeni strokovnjaki s področij, kjer se pojavlja pojem potovanja: klasični filologi, (umetnostni) zgodovinarji, arheologi, filozofi, teologi, sociologi, antropologi, komparativisti in drugi.

Prijave lahko pošljete do petka, 30. novembra 2018, dr. Nadi Grošelj (Društvo za antične in humanistične študije Slovenije, nada-marija.groselj@guest.arnes.si ) ali dr. Marjeti Šašel Kos (Inštitut za arheologijo ZRC SAZU, mkos@zrc-sazu.si).

Dokončni izbor referatov in njihov razpored bosta znana v dveh tednih po izteku roka za prijavo. Za posamezen prispevek je predvidenih 15 minut predavanja (sledi razprava). Izbor bo v obliki znanstvenih člankov objavljen v tematski številki revije Keria: studia Latina et Graeca (letn. 21, 2019).

Za vse dodatne informacije sta na voljo dr. Nada Grošelj in dr. Marjeta Šašel Kos po elektronski pošti.

 

Vabljeni!

 

Vabilo in navodila za prijavo pdf

 

 

Morda vam bo všeč tudi...