Dobrodelna zbiralna akcija za otroke v Domu Malči Beličeve

Naj bo december s pomočjo vseh nas mesec veselja za vse otroke!

Posredujemo vabilo in vas vabimo k dobrosrčnemu sodelovanju v dobrodelni zbiralni akciji za otroke iz Doma Malči Beličeve.

»Dragi arheologi, drage arheologinje!

Kot verjetno veste, je bil v stavbi na Zavetiški 5, kjer trenutno domujeta Oddelek za arheologijo in Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, nekoč dom za osirotele oziroma zapuščene otroke. Danes njegovo poslanstvo nadaljuje Dom Malči Beličeve, ki pod svojim okriljem skrbi za 73 varovancev. Gre za otroke, ki so socialno ogroženi oz. drugače prikrajšani in za otroke s posebnimi potrebami.

December je čas, ko nas prazniki posebej opomnijo na vrednote kot so družina, prijateljstvo in ljubezen do sočloveka. Vsi, ki imamo možnost, da praznike preživimo v krogu družine in prijateljev, se moramo zavedati, da ta privilegij ni dan vsem.

Lani smo te vrednote skupaj uresničili preko izvedbe uspešne zbiralne akcije, ki jo želimo letos ponoviti in polepšati praznični čas varovancem Doma Malči Beličeve.

Od torka, 8. 12. do petka 11.12. bo pred knjižnico Oddelka za arheologijo in pred kavomatom na Oddelku EiKA stala škatla za zbiranje darilc.

Na sledečem linku lahko označite čas svojega prihoda. Prihajajte posamično.

(Odgovore ostalih udeležencev dobite na vpogled po oddaji ankete s klikom na »See previous responses«.)

https://forms.gle/X2vpr6sThU3Cd63A8

Cilj je, da zberemo 73 darilc, toliko, kolikor je varovancev v domu.

Pomaga lahko čisto vsaka malenkost.

Veseli bodo različnih dobrot (suho sadje, sladkarije, oreščki, različno pecivo) in šolskih potrebščin kot so zvezki, šestila, barvice, flomastri, svinčniki ter knjige. Prav jim bodo prišle tudi zimske nogavice, copati, rokavice, kape.

Zbirali bomo tudi embalažo za praznično zavijanje (darilne vrečke ipd.).

V kolikor bi želeli oddati denarno donacijo, pošljite mail nastja.anzur@gmail.com in posredovan Vam bo kontakt ravnatelja Doma Malči Beličeve.

Prepričani smo, da nam lahko uspe!

Če imate poleg omenjenega možnost dobiti promocijski pisarniški material kot so kemični svinčniki, blokci in podobno, se v Domu prav tako lepo priporočajo, saj jim tega vedno primanjkuje.

Pokažimo, da smo humanisti – prepričani smo, da nam to z lahkoto uspe vsaj 73x!😃

Vnaprej hvala za sodelovanje!

študentka Lana Nastja Anžur in študenta Tadej Špindler ter Primož Kolenc

Za vse informacije smo na voljo na telefonsko št. 051 877 787 ali na mail nastja.anzur@gmail.com.«

Utrinek z zbiralne akcije 2019 za otroke v Domu Malči Beličeve in zvezdice veselja v njihovih očeh! Foto: DMB.

Hvala, ker mislite tudi na druge.

Morda vam bo všeč tudi...