Dobrodelna zbiralna akcija

Študentje Oddelka za arheologijo FF UL so v letošnjem decembru pripravili dobrosrčno in dobrodelno  akcijo zbiranja darilc za varovance v Domu Malči Beličeve.

Dragi arheologi, drage arheologinje!

 

Kot verjetno že veste, je bil v naši stavbi na naši Zavetiški 5 nekoč dom za osirotele oziroma zapuščene otroke.

Danes njegovo poslanstvo nadaljuje Dom Malči Beličeve, ki pod svojim okriljem skrbi za 72 varovancev. Gre za otroke, ki so socialno ogroženi oz. drugače prikrajšani in za otroke s posebnimi potrebami.

December je čas, ko nas prazniki posebej opomnijo na vrednote kot so družina, prijateljstvo in ljubezen do sočloveka. Vsi, ki imamo možnost, da praznike preživimo v krogu družine in prijateljev, se moramo zavedati, da ta privilegij ni dan vsem.

Da izrazimo lastno solidarnosti in dobrosrčnost, bomo skupaj polepšali praznični čas varovancem Doma Malči Beličeve. Od torka, 10. 12.  do petka 13.12. bo pred knjižnico v 1. nadstropju stala škatla za zbiranje darilc. Cilj je, da zberemo 72 darilc, toliko, kolikor je varovancev v domu. Pomaga lahko čisto vsaka malenkost.

Zbirajo se šolske potrebščine, knjige, sladkarije in podobno. Posebej pa so opozorili, da niso primerne igrače (določeni varnostni razlogi).  Če imate možnost, darilca lahko zavijete, sicer pa bomo zbirali tudi darilni papir in embalažo za praznično zavijanje (darilne vrečke ipd.)

Prepričana sem, da nam lahko uspe, saj je številka varovancev precej nižja od tiste, ki jo predstavlja vsota vseh študentov in zaposlenih na oddelku.

V petek se bo lahko vsak, ki bi si tega želel, pridružil pri predaji darov otrokom iz doma. Če imate poleg omenjenega možnost dobiti promocijski pisarniški material kot so kemični svinčniki, blokci in podobno, se v Domu prav tako lepo priporočajo, saj jim tega vedno primanjkuje. Sproti bom objavljala število zbranih darilc na FB skupini.

Pokažimo, da smo humanisti – prepričana sem da nam to z lahkoto uspe vsaj 72x 😊

 

Za vse informacije sem vam na voljo na telefonsko št. 051 877 787 ali na mail nastja.anzur@gmail.com 

Lep pozdrav in upam, da se vidimo pred knjižnico!

 

Morda vam bo všeč tudi...